» » Nieuwsarchief
 
10/06 Nicolas Vogondy wint eerste Alpenrit Dauphiné

De Dauphiné Libéré dook vandaag de Alpen in. Op de vijfde dag reden de renners van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Risoul, waartussen een kloof van 210 km gaapte. Op enkele kleine afdalingen na, werd zowat de ganse dag in oplopende lijn gereden en wachtte als toetje nog de klim naar Risoul (1ste cat.) met aankomst bergop.

De vluchters van de dag luisterden naar de namen van Danny Pate en Stefan Denifl, die na 30 km wedstrijd aan de haal gingen. Het peloton liet begaan tot een achterstand van 8'35” en aan de voet van de 12 km lange slotklim bleef daar nog 3' van over.

Denifl hield het langst uit vooraan, maar moest op 3 km van de finish toch de handdoek in de ring gooien. Zij werd overvleugeld door een eerste groepje en deze situatie bleef intact tot onder de rode vod, waar de Fransen Nicolas Vogondy (Bbox Bouygues Telecom) en Romain Sicard (Euskaltel - Euskadi) zich nog afzonderen en de eerste twee plaatsen inpalmen. Janez Brajkovic (Team RadioShack) vervolledigde het podium op 15” en blijft leider. Jürgen kwam binnen in een groepje op 12' en werd als 127ste geklasseerd.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !