» » Nieuwsarchief
 
12/07 Matthews beste in 10de etappe Tour
De tweede Tourweek opende vandaag met een rit van Escaldes-Engordany naar Revel, over een afstand van 197 km.

Daags na de rustdag kregen de renners meteen een pittige start voorgeschoteld. Van bij de start moest er geklommen worden naar de top van de Port d'Envalira, het dak van deze Tour. De Portugees Rui Costa kwam als eerste boven en ging aan de haal met de Prijs Henri Desgrange. In de daaropvolgende afdaling kwam een kopgroep van 15 renners tot stand.

Na de lange afdaling nam het peloton wat gas terug, waardoor de vluchters uitliepen tot 7 minuten. De achtervolging kwam te laat op gang, de winnaar zat dus vooraan.

Op 25 kilometer van de streep was het wereldkampioen Sagan die aan de boom schudde. De groep van 15 werd uitgedund tot 7: naast Sagan en Van Avermaet bleven ook Boasson Hagen, Samuel Dumoulin, Matthews, Impey en Durbridge over. Met die laatste drie had Orica-BikeExchange maar liefst drie ijzers in het vuur.

De Australische formatie speelde het ploegenspel perfect. Durbridge maakte tempo en ook Impey prikte enkele keren op het laatste klimmetje van de dag. Sagan pareerde alle aanvallen en leek oppermachtig.

In de straten van Revel kwam het tot een sprint, waarin Matthews het werk van zijn ploegmaats perfect afwerkte. Sagan kwam nog sterk opzetten, maar strandde op de tweede plaats. Boasson Hagen werd derde. Jürgen finishte in het peloton als 141ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !