» » Nieuwsarchief
 
09/06 Tijdrit Dauphiné Libéré - Dubbelslag Janez Brajkovic

In de Dauphiné Libéré werd vandaag de tijdritfiets van stal gehaald. Hierin moesten de renners 49 km tot een goed einde brengen, vertrekkende van Monteux en met aankomst te Sorgues. Onmiddellijk na de start ging het in oplopende lijn, nog voor halverwege gevolgd door de Côte de la Roque-sur-Pernes, een klim van derde categorie.

De jonge Noor Edvald Boassen Haägen (Team Sky) moest vroeg de baan op en zette een ijzersterke tijd neer. Hij arriveerde in 1u02'35”, waarna iedereen zijn tanden stukbeet op deze chrono. Het was wachten op de Britse specialist David Millar (Garmin), die nog 17” beter deed dan Boassen Haägen. Alle chrono's werden echter in extremis nog van de tabellen gevlamd door de Sloveen Janez Brajkovic (Team RadioShack), die nog liefst 27 sec. sneller was dan Millar. Jürgen realiseerde vandaag een tijd van 1u07'12" en werd hiermee als 79ste geklasseerd.

De Spanjaard Alberto Contador (Astana) maalde de 49 km af in een tijd van 1u03'37” en moest hiermee ook de leiderstrui afstaan aan Brajkovic.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !