» » Nieuwsarchief
 
04/07 Cavendish pakt 2de ritzege in Tour de France
Het derde gedeelte in de Tour de France liep over 223 km, met start in Granville en finish te Angers. De Fransman Armindo Fonseca reed door zijn thuishaven en trok in zijn eentje in de aanval.

Het peloton nam een snipperdag, de voorsprong van de koploper liep dan ook snel op tot meer dan 11 minuten. Na 130 kilometer had Voeckler zijn buik vol van het wandeltempo in het peloton en ging in zijn eentje op zoek naar Fonseca.

Die hield even in en zo mochten de Fransen nog 75 kilometer samen op pad. Het peloton hield de twee voortdurend in het vizier en knabbelde mondjesmaat aan zijn achterstand.

Op 8 kilometer van de streep zat het avontuur van het duo er dan toch op. De voorbereiding van de voorspelde massasprint verliep zonder incidenten, Lotto-Soudal bracht opnieuw André Greipel in stelling. De gorilla leek af te stevenen op zijn eerste ritzege, doch moest in een millimeterspurt de bloemen laten aan Mark Cavendish (Dimension Data) die zijn 2de ritzege pakte. JR bolde als 27ste over de finish.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !