» » Nieuwsarchief
 
26/06 JR sterk in B.K. - Knappe 4de plaats !
Rond de Lacs de l’Eau d’Heure in de provincie Henegouwen werd vandaag gestreden voor de prestigieuze tricolore trui.

Over een serieus geaccidenteerd werd het een echte afvallingskoers. Reeds in de tweede ronde reed een groep van 21 renners op kop. Vooraan zaten met De Bie, De Clercq, De Gendt, Wallays en Wellens, vijf renners van Lotto-Soudal.

Jürgen had de vlucht gemist, maar rook het gevaar. Hij maakte in een mum van tijd de sprong naar voren en kwam zijn plaats in de kopgroep innemen. Thomas De Gendt opende in de finale de debatten en reed een tijd solo voorop met een voorsprong van een halve minuut. Laurens De Plus en Philippe Gilbert reden het gat toe en Tim Wellens volgde in hun zog. Thomas reed zich vervolgens helemaal leeg in dienst van Tim en daarna liet hij het over aan zijn ploegmaat.

In de slotronde lieten Wellens en Gilbert De Plus achter en vochten met hun twee om de titel. Tim raakte Phil niet kwijt en samen gingen ze de slotkilometer in. Gilbert bleek de sterkste aan het eind en werd voor de tweede maal Belgisch kampioen, Wellens ging naar huis met zilver. JR mag terugblikken op een prachtig B.K. en eindigde als vierde net naast het podium.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !