» » Nieuwsarchief
 
12/06 JR LEIDER IN TOUR DE SUISSE !!!!
De eerste rit in lijn in de Tour de Suisse had start en finish in Baar. Jrgen vertrok in deze etappe met n tel achterstand op de gele leiderstrui van Fabian Cancellara.

De renners begonnen in de plenzende regen. Vier renners hadden geen schrik van een waterige onderneming en kozen na een goeie tien kilometer het ruime sop. De voorsprong van het kwartet Wyss (BMC), Minard (AG2R), Tolhoek (Roompot) en Krizek (Roth) bleef binnen de perken en liep nooit verder uit dan vijf minuten. Met nog 30 km voor de boeg volgde de algemene hergroepering.

Op 11 km van de eindstreep waren er bij een tussenspurt nog boniseconden te verdienen, waarin Cancellara nipt trok aan het langste eind trok. Zo sprokkelde hij n extra seconde op Jrgen.

Voor de ritzege werd er gespurt met het ganse peloton en daarin was wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) oppermachtig. Richeze (Etixx) en Matthews (Orica) vervolledigden het podium.

JR eindigde als vijfde, maar mocht uiteindelijk toch het podium op. Door een gaatje in het peloton pakte hij toch drie seconden terug op Cancellara, nipt voldoende om de gele leiderstrui over te nemen !!!!

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !