» » Nieuwsarchief
 
08/06 Dauphiné Libére - Spurtzege van Juan José Haedo
Derde gedeelte in de Dauphiné Libére, waarbij de renners slag leverden tussen Annonay en Bourg-Saint-Andéol, over een afstand van 177 km. Onderweg vond men vier beklimmingen op de weg, met in de tweede wedstrijdhelft 2 beklimmingen van 2de categorie. Vanaf de top van de Col de Benas ging het vooral dalende lijn richting finish. Enkel de laatste 10 km verliepen nog over licht geaccidenteerde wegen.

De etappe was dan ook op maat geschreven van aanvallers en die luisterden naar de namen van Tankink, Bonnafond, Augé, Isasi en Delaplace. Zij verschenen na 15 km wedstrijd in de spits en haalden 30 km verder een maximale bonus van 8'10”.

Hierna zette het peloton de gas meer open, maar de vijf hielden goed stand en hadden op 20 km van de finish nog 3' voorsprong. Het werd een bijzonder spannende strijd, maar uiteindelijk trok het peloton onder de rode vod aan het langste eind. De Argentijn Juan José Haedo (Saxo Bank) won daarna de spurt van het peloton, voor de Duitser Martin Reimer (Cervelo) en de winnaar van gisteren, de Sloveen Grega Bole (Lampre). Jürgen spurtte naar de 16de plaats.

De Spanjaard Alberto Contador (Astana) blijft het klassement aanvoeren.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !