» » Nieuwsarchief
 
13/05 Giro d'Italia - Hattrick voor Lotto-Soudal !
De Belgische wielerformatie behaalde vandaag een indrukwekkende drie op drie in de Giro d’Italia. André Greipel versloeg in de zevende etappe (Sulmona > Foligno: 211 km) Giacomo Nizzolo en Sacha Modolo op verbluffende wijze, meteen de tweede ritzege voor de Gorilla in deze Grote Ronde.

Er werd heel snel gekoerst in een woelige aanvangsfase. Drie renners zaten aanvankelijk in de vroege vlucht, maar na de eerste beklimming van de dag werden ze gegrepen door het eerste deel van het peloton dat in drie stukken was gescheurd.

De ontsnapping van de dag werd even later toch gevormd, zes renners bleven een geruime tijd voorop. Ondertussen vloeiden beide pelotons opnieuw samen en de storm was gaan liggen. Stefan Küng, de laatste overgebleven vluchter, werd uiteindelijk ingerekend op zeven kilometer van de streep. Daarna maakte het peloton zich op voor de verwachte massasprint. De hele ploeg, met Jürgen opnieuw in een glansrol, hield Greipel perfect voorin en de Duitser nam in de sprint knap de maat van zijn concurrenten. JR werd 74ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !