» » Nieuwsarchief
 
12/05 Giro - Tim Wellens zorgt voor 2de Lotto-Soudal ritzege !
Het zesde gedeelte in de Giro bracht de renners van Ponte naar Aremogna, waar een aankomst bergop wachtte.

Na ongeveer twintig kilometer reden drie renners weg. In de afdaling van de eerste beklimming van de dag voerde het peloton de snelheid op, hierdoor slonk de voorsprong van de vluchters als sneeuw voor de zon. Met nog iets meer dan 70 kilometer voor de boeg versnelden Pim Ligthart, Tim Wellens en Laurent Didier in het peloton. Even later kwamen de drie aanvallers aansluiten bij Zhupa en Bisolti, de twee overgebleven vroege vluchters. De voorsprong van de vijf leiders groeide gestaag en bedroeg maximaal bijna negen minuten.

Op vijftien kilometer van het einde achtte Wellens zijn moment gekomen en hij liet zijn kompanen op de slotklim achter zich. De achtervolgers probeerden de meubelen nog te redden, maar de jonge Limburger soleerde op een indrukwekkende manier naar de overwinning en bezorgde Lotto-Soudal een tweede ritzege op rij. Jürgen werd vandaag 153ste op 17’30”.

De Nederlander Tom Dumoulin schudde nog eens stevig aan de boom in de slotfase en verstevigt zo zijn leidersplaats in het algemeen klassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !