» » Nieuwsarchief
 
07/06 Dauphiné Libéré - Grega Bole snelste van uitgedund peloton

In de Dauphiné Libéré werd vandaag de eerste rit in lijn verreden, een etappe van Evian-les-Bains naar Saint-Laurent-du-Pont, over een totale afstand van 191 km. Het hoogteverschil bleef vandaag nog ietwat binnen de perken, onderweg moesten telkenmale 2 beklimmingen van vierde & derde categorie overwonnen worden. De Côte de Miribel-les-Echelles was de slothelling op amper 6 km van de finish.

Vijf renners kozen vroeg het hazenpad, luisterend naar de namen van Rollin, Kadri, Ladagnous, Minard en Gautier. De kansen voor de spurters in deze Dauphiné liggen echter niet dikbezaaid, zodat zij hun teammaats tijdig het tempo lieten opdrijven.

Het peloton zette dan ook op tijd zijn inhaalbeweging in en net op die Côte de Miribel-les-Echelles was alles te herdoen. Op die klim werd het peloton nog fel uitgedund en aan de finish toonde de Sloveen Grega Bole zich de snelste, voor de Slowaak Peter Velits (HTC-Columbia). De Spanjaard Alberto Contador (Astana) blijft in de gele leiderstrui. Jürgen finishte net na de eerste groep en werd als 95ste geklasseerd.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !