» » Nieuwsarchief
 
17/04 Enrico Gasparotto wint zijn 2de Amstel Gold Race
Jürgen sloot vandaag zijn klassieke voorjaar af op Nederlandse bodem, met de Amstel Gold Race. In deze klassieker draait alles rond de Cauberg, die vier keer bedwongen moest worden. Tussen Maastricht en Valkenbrug krijgen de renners 251 kilometer en in totaal 34 hellingen te verwerken.

Opnieuw werd het een echte afvallingsrace die pas in een beslissende plooi viel na de laatste passage over de Cauberg. Al van in het begin regende het aanvalspogingen, het duurde even vooraleer de ontsnapping van de dag tot stand kwam. Uiteindelijk slaagden elf renners er in om een mooie voorsprong bijeen te fietsen en zij bleven een hele tijd voorop.

Vanaf de Eyserbosweg ging de snelheid in het peloton de lucht in waardoor veel renners de rol moesten lossen. Zo werd het peloton gehalveerd en bleef JR mooi present in de grote groep.

De kopgroep was ondertussen gereduceerd tot vijf eenheden en zij werden gegrepen op veertien kilometer van het einde. Daarna achtte Tim Wellens zijn moment gekomen en hij koos voor de aanval, hij kreeg maximaal 20 seconden. Op de Cauberg werd hij bijgehaald door de aanstormende groep der favorieten. Dat was het sein voor Enrico Gasparotto (Wanty – Groupe Gobert) om door te zetten, Michael Valgren Andersen (Tinkoff) was de enige die de Italiaan kon bijbenen. Gasparotto nam in de sprint vlot de maat van zijn metgezel .

Jürgen sloot de race af als 96ste en mag niettegenstaande wat gezondheidsproblemen terugblikken op een geslaagd voorjaar ! De schitterende derde plaats in Milaan – Sanremo werd het absoluut hoogtepunt !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !