» » Nieuwsarchief
 
10/04 Pech in de helleklassieker...
Exact een week na de Ronde Van Vlaanderen was het vandaag tijd voor een ander wielermonument. Parijs-Roubaix was dit jaar aan zijn 114de editie toe en brengt de renners over 257,5 kilometer van Compiègne naar Roubaix. De Hel van het Noorden was iets langer in vergelijking met vorig jaar, het aantal kasseistroken was evenwel hetzelfde gebleven. Met in totaal 52,8 kilometer aan kasseien verdeeld over 27 stroken stonden de renners opnieuw voor een loodzware opdracht.

Deze editie werd bijzonder vlug in een beslissende plooi gelegd. Zestien renners tekenden voor de traditionele vroege vlucht en nog voor het beruchte Bos van Wallers viel het peloton door een massale valpartij in meerdere groepen uiteen.

Ook Jürgen werd opgehouden in deze valpartij en mocht zijn ambities op een knap resultaat meteen opbergen. Een eerste groep van een 15-tal renners kon naar de vroege vluchters toerijden en op de kasseien van Camphin-en-Pévèle sloegen Boasson Hagen, Boonen, Hayman, Stannard en Vanmarcke een kloof. Er volgden verschillende aanvalspogingen, maar uiteindelijk gingen ze samen de laatste ronde op de velodroom in. Mathew Hayman (Orica-Greenedge) versloeg Tom Boonen (Etixx-Quick.Step) in de sprint voor de zege. JR moest dit jaar tevreden zijn met de 78ste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !