» » Nieuwsarchief
 
03/04 Jürgen 17de in pittige Ronde van Vlaanderen !
Vandaag stond de Ronde van Vlaanderen voor de 100ste keer op de wielerkalender, waarmee de hoogmis van het Belgische wielervoorjaar aan een jubileumeditie toe was. Het parcours bleef evenwel ongewijzigd. Na start in Brugge, moesten 255 kilometer, zes kasseistroken en achttien hellingen overwonnen worden om in Oudenaarde naar eeuwige roem te snellen.

Niettegenstaande het mooie lenteweer, werd het een pittige editie van ‘Vlaanderens Mooiste’. De traditionele vroege vlucht arriveerde met een 4-tal minuten voorsprong in de Vlaamse Ardennen, waar op elke helling het peloton uitgedund werd.

Jürgen was bijzonder aandachtig en was constant in de spits te vinden. De finale was doorspekt met valpartijen en op 30 km van de finish viel de beslissing. Wereldkampioen Sagan reed in het gezelschap van Van Marcke en Kwiatkowski naar de overgebleven vluchters toe en bij de laatste beklimming van de Oude Kwaremont bleven nog enkel Sagan en Van Marcke over.

De Zwitser Fabian Cancellara ging bij de voorlaatste klim nog in de achtervolging en had op de laatste klim, de Paterberg, een tiental seconden achterstand. Aldaar liet de wereldkampioen zijn metgezel in de steek en reed solo naar de eindstreep in Oudenaarde. Cancellara kwam nog bij Van Marcke die als 2de en 3de eindigden.

JR hield tot op de Oude Kwaremont stand bij de eerste achtervolgers en moest daarna nog enkele plaatsen prijsgeven. Hij finishte in een tweede achtervolgend groepje als 17de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !