» » Nieuwsarchief
 
27/03 Knap 7de in zware Gent-Wevelgem !
Het Vlaamse voorjaar werd vandaag vervolgd met Gent-Wevelgem, een WorldTour-wedstrijd van 242,8 kilometer. Vanuit Deinze trok het peloton richting Veurne en via de Moeren ging het naar de heuvelzone, met o.a. 2 beklimmingen van de Zwarte-, Bane- en Kemmelberg. Na de tweede Kemmelklim wachtte de renners nog 34 kilometer tot de meet in Wevelgem.

Net als vorig jaar werd het opnieuw een zware editie. Het was opboksen tegen een zware wind, wat in de Moeren leidde tot de vorming van meerdere waaiers. Jürgen was paraat in de eerste waaier en net voor het aanvatten van de Kemmelberg werd deze eerste groep nog aangedikt.

De beslissing viel bij de tweede beklimming van deze West-Vlaamse scherprechter, toen het drietal Fabian Cancellara (Trek), wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) en Sep Van Marcke (Lotto NL) zich afzonderden. Zij sloten aan bij de eenzame vluchter Vyacheslav Kuznetsov (Katusha) en dat kwartet reed samen naar de finish in Wevelgem.

Daar stond er geen maat op Peter Sagan, die voor de eerste maal zegevierde in zijn regenboogtrui. Van Marcke en Kuznetsov eindigden als 2de en 3de. JR reed een knappe wedstrijd en arriveerde met de eerste achtervolgers aan de finish. Hij spurtte uiteindelijk naar een mooie zevende plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !