» » Nieuwsarchief
 
25/03 E3-Prijs - JR moet noodgedwongen stoppen met rugpijn
Het Vlaamse voorjaar is in volle gang. Woensdag werd Dwars door Vlaanderen gereden, vandaag stond de E3-Prijs Vlaanderen op het programma en zondag is het alweer tijd voor Gent-Wevelgem. De E3 Harelbeke was dit jaar 206,4 kilometer lang en telde vijftien hellingen.

Het zwaartepunt lag in de laatste honderd kilometer waarin dertien hellingen verwerkt waren, met de Tiegemberg als afsluiter op negentien kilometer van de finish in Harelbeke.

Acht renners tekenden voor de traditionele vroege vlucht, maar éénmaal in de heuvelzone smolt hun voorsprong bijzonder snel. Het was een imponerende Jürgen die in het peloton op de Taaienberg aan de boom schudde en op deze manier voor een selecte achtervolgende groep zorgde.

In de daaropvolgende kilometers werd deze groep nog verder aangedikt, tot eindelijk nog een 35-tal renners in aanmerking kwamen voor de zege. Op de Paterberg werd er opnieuw fel doorgetrokken en moest JR de rol lossen door hevige rugpijn. Hij kon geen kracht meer zetten en moest zelfs de race verlaten. Vandaag en morgen ondergaat hij een behandeling om hopelijk opnieuw topfit te zijn voor Gent-Wevelgem van aanstaande zondag.

Ex-wereldkampioen Kwiatkowski (Team Sky) versloeg aan de finish huidig regenboogtruidrager Peter Sagan (Tinkoff).
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !