» » Nieuwsarchief
 
19/03 PODIUM IN LA PRIMAVERA !!!! SCHITTEREND 3DE !!!
Vandaag stond met ‘La Primavera’ de langste klassieker op het programma. Tussen Milaan en Sanremo lagen 293 km, met onderweg een aantal hellingen. De traditionele scherprechters zijn de Cipressa en de Poggio.

In deze editie werd een traditioneel scenario gevolgd. Een vroege vlucht, die nog voor de Cipressa werd ingerekend, waarna de strijd volop losbarstte.

Op de Cipressa en de Poggio werd het peloton verder uitgedund en begon de Pool Kwiatkowski met een kleine voorsprong aan de afdaling. De ex-wereldkampioen werd echter in de slotkilometer nog bijgebeend door een eerste achtervolgende groep, waarna een valpartij en een ontregelde spurt op de Via Roma volgde. Jürgen ging de eindspurt van ver aan en stak meer dan één hand uit naar de prestigieuze zege ! Hij werd echter op de valreep nog geremonteerd door de Fransman Arnaud Demare (FDJ) en de Brit Ben Swift (Team Sky).

JR mocht dus schitterend als derde op het podium en bewijst hiermee dat hij klaar is voor het Vlaamse voorjaar ! Een dikke proficiat !!!!!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !