» » Nieuwsarchief
 
05/03 Cancellara pakt zijn 3de Strade Bianche
Jürgen vertoefde vandaag in Toscane, voor de tiende editie van de Strade Bianche. Deze Italiaanse klassieker heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Het peloton kreeg in totaal 176 kilometer voor de wielen geschoven waarvan 52,8 kilometer onverharde wegen (sterrati), verdeeld over acht stroken.

De eerste grindstrook stond na amper 10 km al op het menu. Daarna volgden er twee kleine hellingen en nog een stuk onverharde weg, vooraleer de renners de Lucignano d’Asso mochten aanvatten. Met zijn bijna twaalf kilometer was dit de langste grindstrook op het parcours. Hierna volgden er nog eens vier stroken, w.o. de Sante Marie. De laatste grindweg bevond zich op elf kilometer van de finish, daarna het op en af ging richting de straten van Siena. Finaal lag er nog een pittig klimmetje in de laatste kilometer met maximale percentages tot zestien procent. De eindstreep lag op het wereldberoemde stadsplein ‘Piazza del Campo’.

Een vroege vlucht van acht liep tot zes minuten uit, maar op zestig kilometer van de meet zat hun avontuur er al op. Vijf renners namen het vooraan over, nl. Maxime Monfort, Bookwalter, Brambilla, Grivko en Puccio. Die laatste had echter af te rekenen met materiaalpech op de lange grindsector van Sante Marie, waardoor vier koplopers overbleven.

Op de strook van Monteaperti, met nog een 25-tal kilometer voor de boeg, koos Brambilla vooraan het hazenpad. Op de voorlaatste grindsector joeg wereldkampioen Peter Sagan het tempo de hoogte in en wat overbleef van het peloton viel nu helemaal uiteen. Sagan, Stybar en Cancellara reden naar Brambilla toe. Zij zouden onderling de strijd om de zege beslechten.

Cancellara mocht voor de derde keer de handen in de lucht steken aan het eind van de Strade Bianche, hij was Stybar te snel af. Jürgen kon lang standhouden in het alsmaar uitdunnende peloton en eindigde uiteindelijk als 45ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !