» » Nieuwsarchief
 
28/02 Solozege van Jasper Stuyven in Kuurne-Brussel-Kuurne
De traditionele herkansing in het openingsweekend is Kuurne-Brussel-Kuurne, verreden over 200 km, met onderweg een elftal hellingen. Na 170 km in lijn, werd er in Kuurne afgesloten met 2 plaatselijke omlopen van 15 km.

Er was een nijdige wind aanwezig op het parcours en die speelde een rol. Elf renners maakten deel uit van de vroege vlucht, ze haalden een maximum voorsprong van acht minuten. Op de Oude Kwaremont brak de koers volledig open. Jürgen legde er duchtig de pees op, de deur stond wagenwijd open achterin het peloton. Op de kasseien van de Varentstraat zagen we éénzelfde scenario, JR aan de leiding, met een verdere schifting tot gevolg.

Daarna was het tijd voor een hele resem aanvallen, uiteindelijk geraakten een zestiental renners weg en miste Jürgen op een haar na de aansluiting. Die kopgroep begon samen aan de twee plaatselijke ronden in en rond Kuurne en op 17 km van de streep achtte Jasper Stuyven (Trek) zijn moment gekomen. Hij schudde een stevig nummer uit de kuiten en reed solo naar de zege. De Noor Alexander Kristoff (Katusha) won de sprint van het peloton, voor de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis). Jürgen finishte in het peloton als 39ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !