» » Nieuwsarchief
 
27/02 Omloop Het Nieuwsblad - JR sluit top20 af
Vandaag was de langverwachte dag, de opening van het Belgische wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. De opener van het Belgische wielervoorjaar vond zijn startplaats aan het Citadelpark in Gent. Daarna kreeg het peloton in totaal 200,8 kilometer, dertien hellingen en tien kasseistroken te verwerken. De eindstreep lag dit jaar op de Emile Clauslaan, ter hoogte van de Gentse plantentuin.

Het startschot was amper geluwd en de traditionele vroege vlucht was reeds vertrokken. 12 renners verschenen in de spits en trokken samen naar de heuvelzone. Daar spatte de kopgroep uiteen en zette het peloton een tandje bij.

De strijd barstte los op de Taaienberg, waar het kwartet Rowe, Benoot, Van Avermaet en wereldkampioen Sagan zich afzonderden. Zij reden naar vroege vluchter Gougeard en dat vijftal zette samen koers naar Gent.

De kloof met peloton stabiliseerde rond de 50” en maakte in de slotfase nog veel terrein goed. De vluchters bleven echter nipt buiten schot en het was Greg Van Avermaet (BMC) die zich de snelste toonde. Hij verwees wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) en ploegmaat Tiesj Benoot naar de verdere podiumplaatsen. Jürgen was present bij de eerste achtervolgers en kon nog net de top20 afsluiten.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !