» » Nieuwsarchief
 
30/05 Stijn Devolder wint zijn 2de Ronde van België

De koninginnenrit in de Ronde van België volgde dit jaar op de slotdag. De renners staken vandaag de taalgrens over en reden een rit van 173 km, met start en finish te Herstal. Na een tocht van 150 km doorheen de provincie Luik, met onderweg 11 hellingen, arriveerde het peloton terug in Herstal. Aldaar volgde nog één ronde van 23 km, met opnieuw drie stevige beklimmingen.

Na een snelle start kregen we na 20 km wedstrijd vier renners in de spits, dat nog aangedikt werd tot een zestal. Zij reden maximaal 4' voor op het peloton, dat op de glooiende Ardense wegen constant uitéénviel en uitgedund werd.

De ploegmaats van leider Cornu deden er alles aan om de kloof dicht te fietsen, wat uiteindelijk lukte op 40 km van de finish. Het bleef echter geen moment windstil, onmiddellijk muisden vijf renners er opnieuw van onder.

Stijn Devolder (Quick.Step) overbrugde in zijn eentje de kloof naar de kopgroep en deze zes mochten strijden voor de zege. De beslissing viel toen Ben Hermans (Team Radioshack) & Devolder aan de haal gingen, waarna eerstgenoemde de zege pakte en Devolder zijn tweede Ronde van België op zak stak. Jürgen finishte vandaag in het uitgedund peloton als 61ste en is 55ste in het eindklassement. 

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !