» » Nieuwsarchief
 
30/08 Prachtig 5de in GP Plouay !
Op de wereldbekerrace van de Grand Prix Plouay is JR steevast op de afspraak ! De drie voorbije jaren haalde hij steeds de top10 en dit jaar was het niet anders !

In deze Franse eendagswedstrijd moeten de renners bijna 230 kilometer afleggen. Eerst maken ze acht keer een lus van 26,9 kilometer, tot slot wordt de ronde zo goed als gehalveerd (13,9 km). Het peloton moet telkens over drie hellingen: de Côte du Lezot, de Minojenn du Calvaire en de Côte de Ty-Marrec. Na de laatste beklimming resten er nog een drietal kilometer tot de streep.

Vijf renners kozen voor een vroege vlucht. Het peloton liet hen uitlopen tot elf minuten. Ze maakten echter geen schijn van kans. In de zevende ronde, 44 kilometer voor het einde, was hun avontuur reeds ten einde.

Na de hergroepering volgde een spervuur van aanvallen en ging een trio met ploegmaat Tim Wellens aan de haal. Zij gingen samen de slotronde in, maar één kilometer voor het einde viel het uitgedunde peloton de vluchters op de nek. De Noor Alexander Kristoff (Team Katusha) was aan de finish de snelste en versloeg Simone Ponzi en Ramunas Navardauskas. Jürgen sprintte naar een bijzonder sterke vijfde plaats en is klaar voor een sterk najaar !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !