» » Nieuwsarchief
 
28/05 Jimmy Casper pikt zijn ritje mee in Ronde van België
De Ronde van België is halverwege en in de langste etappe werd koers gezet van Knokke-Heist naar Mechelen, over een afstand van 192 km.

Geen tijd te verliezen vonden de renners, die onmiddellijk na de start hard van leer gingen. Na amper vier kilometer verscheen een kwartet in de spits van de race, luisterend naar de namen van Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen - Mercator ), Stijn Vandenbergh (Team Katusha), Jan Kuyckx (Qin Cycling Team) en Sven Renders (Verandas Willems).

Het peloton liet begaan, waarna de vluchters maximaal 5' voorreden op de grote groep. Met nog 120 km voor de boeg verschenen de Omega Pharma - Lotto troepen in de spits en weldra ging de voorsprong naar beneden. 70 km verder was alles dan ook te herdoen. Na de hergroepering volgden nog een pak aanvalspogingen, maar geen enkele was bestand tegen de overmacht van het peloton.

Er volgde dus een tweede massaspurt en dat was een kolfje naar de hand van de Fransman Jimmy Casper (Saur-Soja Sun), die het haalde voor de Italiaan Danilo Napolitano (Team Katusha) en Gert Steegmans (Radio Shack).

Geen wijzigingen aan de top van het algemene klassement, Philippe blijft in de zwarte leiderstrui. De spurtvoorbereiding werd nog ontsierd door een massale valpartij, waarbij Jürgen één van de slachtoffers was. Gelukkig bleef de averij beperkt tot schaafwonden.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !