» » Nieuwsarchief
 
28/06 Jürgen pakt zilver op B.K. na ongelooflijke wedstrijd !!
Tervuren vormde vandaag het decor voor het Belgisch kampioenschap, alwaar 14 ronden van 18 km op het programma stonden. De totale afstand bedroeg 252 km en dit over een selectieve omloop.

Jürgen had duidelijk zijn zinnen gezet op een tweede driekleur en trok onmiddellijk na de start mee in de aanval. Er ontstond een uitgebreide kopgroep van 25 renners, waarbij Lotto-Soudal uitstekend van de partij was.

De kloof met het peloton liep op tot een 7-tal minuten en op 80 km van de finish gooide JR vooraan een eerste bommetje. De kopgroep werd uitgedund tot zeven eenheden en na een tweede versnelling konden enkel nog ploegmaat Tosh Van der Sande en Preben Van Hecke in zijn spoor blijven.

Het peloton zette ondertussen de achtervolging in en vooraan bleven enkel nog Jürgen en Van Hecke over. Zij begonnen met één bonusminuut aan de slotronde van 18 km en de twee kopmannen lieten zich niet zonder slag of stoot inrekenen. Na de laatste beklimming van de Horenberg ging Van Avermaet in de achtervolging , maar die beet zijn tanden stuk op de koplopers.

JR en Van Hecke trokken met een handvol boniseconden naar de finish, alwaar Jürgen de gouden plak aan Van Hecke moest laten. JR reed een ongelooflijke wedstrijd, stak meer dan één hand uit naar zijn tweede titel, maar moest tevreden zijn met de dichtste ereplaats.

Niettegenstaande een dikke proficiat met de zilveren medaille en de schitterende titelren.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !