» » Nieuwsarchief
 
27/05 Kenny Van Hummel snelste in 2de etappe Ronde van België
De Ronde van België zette vandaag koers naar de kust. Het tweede gedeelte ging opnieuw van start in Eeklo en arriveerde na een tocht van 152 km, doorheen de provincies Oost- en West-Vlaanderen in Knokke-Heist. Aldaar volgde nog één omloop van 20 km, wat de totale afstand op 172 km bracht.

De renners begonnen pijlsnel aan deze opdracht en weerde in de aanvangsfase de ene na de andere aanval af. Na 30 km wedstrijd raakten dan toch drie renners voorop, luisterend naar de namen van Benjamin Gourgue (Landbouwkrediet ), Gregory Habeaux (Verandas Willems) en Niko Eeckhout (An Post - Sean Kelly).

Het peloton gaf het trio een vrijgeleide tot 6', waarna vanaf halverwege wedstrijd de traditionele inhaalbeweging begon. De Omega Pharma - Lotto boys namen het voortouw in de achtervolging, wat op 15 km van de finish tot de hergroepering leidde.

Hierna volgden nog een pak aanvalspogingen, maar niemand kon zich nog afzonderen, waarna een eerste massaspurt volgde. Het was de Nederlander Kenny Van Hummel (Skil/Shimano) die zich de snelste toonde, voor de Fransman Jimmy Casper (Saur-Sojasun) en de Sloveen Borut Bozic (Vacansoleil). Jürgen finishte in het pak als 90ste.

De top van het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen, Philippe Gilbert blijft in de zwarte leiderstrui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !