» » Nieuwsarchief
 
29/05 Knappe 3de plaats in 3de etappe Ronde van België !
De Ronde van België trok vandaag van de kust naar de Vlaamse Ardennen, waartussen een kloof van 201 km gaapte. Na 100 km bereikten de renners aankomstplaats Herzele, waarna nog 2 omlopen van 50 km volgden. Hierin moest telkenmale de Valkenberg, Leberg en Berendries verteerd worden. In de slotfase kregen de renners ook nog de kasseien van de Padde- en Lippenhovestraat onder de wielen geschoven.

De race ging verschroeiend van start, wat wegrijden uit het peloton bijzonder moeilijk maakte. Na een hele reeks pogingen kende een vijftal succes en mochten zij de wedstrijd animeren.

Zij bleven voorop tot op zo’n 50 km voor de finish, waarna Jürgen zijn duivels ontbond. Hij ging op zoek naar de kopgroep en zorgde op deze manier voor een serieuze verbrokkeling van het peloton.

In de finale rook het duo Oliver Naessen en Vicente Reynes hun kans, maar ook zij moesten in de slotfase hun meerdere erkennen in de grote groep. Er werd gespurt met een uitgedund peloton, waarin Jürgen volop zijn kans waagde. Hij moest enkel Frans kampioen Arnaud Démare (FDJeux.com) en Tom Boonen (Etixx-Quick.Step) laten voorgaan.

Een heel knappe derde plaats dus !!!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !