» » Nieuwsarchief
 
28/05 Tom Boonen snelste in Knokke-Heist
Het tweede gedeelte in de Ronde van België gaat traditioneel naar de kust, waar een finish op de ‘Wandelaar’ in Knokke-Heist wachtte. De renners gingen van start in Lochristi en moesten 178 km tot een goed einde brengen.

Na enkele schuchtere aanvalspogingen kwam na twee kilometer de traditionele vlucht tot stand. Zes renners kregen de zegen van het peloton: Sander Cordeel (Vastgoedservice - Golden Palace), Philipp Walsleben (BKCP), Benjamin Verraes (Cibel), Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles), Dries De Bondt en Christophe Premont (beiden Verandas Willems). Hun maximale voorsprong bedroeg zes minuten.

Knokke-Heist staat echter garant voor een massaspurt en dit jaar was het niet anders. In de finale volgde de algemene hergroepering en begon de spurtvoorbereiding. Megapech echter voor Jürgen en Lotto-Soudal, JR kreeg af te rekenen met een lekke band, zodat de spurtvoorbereiding voor Jens Debusschere in het water viel.

Het was Tom Boonen (Etixx – Quick.Step) die zich op de ‘Wandelaar’ de snelste toonde, Belgisch kampioen Jens Debusschere finishte toch nog knap als derde.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !