» » Nieuwsarchief
 
26/05 Philippe Gilbert wint opener Ronde van België
Met de Ronde van België zal het peloton de komende vijf dagen ons land doorkruisen. Vandaag werd onze nationale ronde geopend met een etappe van 156 km, met start en finish in Eeklo en over compleet vlakke wegen. De renners begonnen met 2 grote omlopen van 64 km en sloten af met één ronde van 38 km.

De openingsrit werd gegeseld door regen en wind en de renners legden er meteen duchtig de pees op. De ene aanval volgde de andere in sneltempo op en het was de aanval van ploegmaat Philippe Gilbert die succes kende. Phil ging bij het aansnijden van de 2de ronde met zes anderen aan de haal, waarvan de voorsprong stabiliseerde op 4'30”.

Die zes verkochten hun huid bijzonder duur. Het peloton haalde alles uit de kast om de vluchters bij te benen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Er bleven vooraan nog vijf renners over, die samen naar de eindstreep te Eeklo vlamden.

Gilbert toonde zich aan de finish de snelste en pakte de zege in deze openingsetappe, voor de Fransman Martias (Saur - Sojasun) en Tomas Vaitkus (Radio Shack). Het peloton kwam binnen op 17 tellen, waar Jürgen naar een 17de plaats spurtte.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !