» » Nieuwsarchief
 
19/04 Wereldkampioen Michal Kwiatkowski beste in Amstel Gold Race
Met de Amstel Gold Race kreeg Jürgen's voorjaar toch nog een verlengstuk. Deze Nederlandse World Tour race liep over 258 km, met onderweg liefst 34 beklimmingen.

De vroege vlucht bestond uit zes renners. Zij kregen een maximale voorsprong van elf minuten. In het peloton leidden Movistar, Orica-GreenEdge en vooral BMC de achtervolging.

Op de Eyserbosweg, de 28ste helling van de dag, sprongen Simon Clarke en David Tanner naar de twee laatst overgebleven koplopers toe. Even later sloot een drietal, met Nibali, bij Clarke en Tanner aan. Acht kilometer voor het einde waren alle vluchters ingerekend.

Een uitgedund peloton trok naar de laatste beklimming van de Cauberg met top op 1,7 kilometer van de finish. JR was nog steeds present in deze eerste groep en bracht Tony Gallopin naar de spits van de race. Op de top hadden Philippe Gilbert en Michael Matthews een klein kloofje. Een groep met o.a. Gallopin kon echter terugkeren en er werd gesprint. Wereldkampioen Michal Kwiatkowski won voor Alejandro Valverde en Michael Matthews. Jürgen werd in zijn eerste Amstel Gold Race nog 66ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !