» » Nieuwsarchief
 
12/04 JR sluit sterk voorjaar af met 21ste plaats in Parijs-Roubaix !
Voor Jürgen stond vandaag met Parijs-Roubaix de laatste opdracht van het voorjaar op het programma. De renners moesten 253 km tot een goed einde brengen, met onderweg liefst 51 km kasseien.

Het werd een bijzonder snelle editie van de helleklassieker, waarin elke kasseistrook slachtoffers eiste. Een vlucht van 9 renners animeerde de race en in het peloton stond de deur constant wagewijd open. De grote groep werd km na km uitgedund en in de finale kwamen nog zo’n 40 renners in aanmerking voor de prestigieuze zege.

Op 30 km van de finish waren de vluchters eraan voor de moeite en waagde Jürgen zijn kans. Hij ging alleen aan de haal en begon met zo’n 25 seconden voorsprong aan de Carrefour de l’Arbre. Daar ging het tempo bij de achtervolgers met een ruk de hoogte in en werd JR terug ingerekend.

Onmiddellijk hierna ging het duo Van Avermaet en Lampaert ervan door en zij kregen nog het gezelschap van de Duitser Degenkolb. In de slotfase ging nog het kwartet Stybar, Elmiger, Keukeleire en Boom in de achtervolging en miste JR op een haar na de aansluiting met dit viertal.

Die vier kwamen in de slotkilometer nog vooraan aansluiten en zij reden samen de wielerbaan op. In de eindspurt stond er andermaal geen maat op de Duitser John Degenkolb (Giant-Alpecin), die na Milaan – Sanremo ook nog de beste is in Parijs-Roubaix. De Tjech Zdenek Stybar (Etixx – Quick.Step) finishte op de dichtste ereplaats, Greg Van Avermaet (BMC) vervolledigde het podium.

Jürgen reed een heel sterk voorjaar, waarin hij elke race in de spits meestreed. Hij behaalde een 11de plaats in La Primavera, een 7de in de E3-Prijs en Gent-Wevelgem en een 8ste in Vlaanderens Mooiste. Daar deed hij vandaag nog een 21de plaats bovenop in Parijs-Roubaix !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !