» » Nieuwsarchief
 
05/04 Jürgen heel knap achtste in Vlaanderens Mooiste !!
Vandaag was de dag van ‘Vlaanderens Mooiste’, de Ronde van Vlaanderen met start in Brugge en finish te Oudenaarde. De renners moesten 264 km tot een goed einde brengen, met onderweg niet minder dan 19 hellingen en een hele reeks kasseistroken.

De traditionele vroege vlucht werd bevolkt door zeven renners, die samen aan de heuvelzone begonnen. De talrijke beklimmingen zorgden voor een gestage uitdunning van het peloton en na het drieluik Oude Kwaremont – Paterberg – Koppenberg kwamen nog amper 25 renners in aanmerking voor de zege. Jürgen maakte een uitstekende indruk en ging mee in de spits van de race.

Het duo Kristoff – Terpstra startte de laatste beklimming van de Oude Kwaremont met 30” voorgift en behielden die kloof tot op de slotklim van de Paterberg. Daar ging het tweetal Sagan / Van Avermaet in de achtervolging en werd het een strijd tussen 2 duo’s. JR was present bij een achtervolgend tiental, dat volgde op 40” van de koplopers.

Het werd een bijzonder spannende strijd tussen die vier mannen en Kristoff & Terpstra bleven nog net buiten schot. De Noor Alexander Kristoff (Team Katusha) nam in de eindspurt de maat van Niki Terpstra (Ettix-Quick.Step). Greg Van Avermaet (BMC) vervolledigde het podium, Jürgen spurtte naar een knappe achtste plaats !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !