» » Nieuwsarchief
 
29/03 Beresterke JR schittert in apocalyptische Gent-Wevelgem !
Na de E3-Prijs stond vandaag Gent-Wevelgem op het menu en die werd verreden in apocalyptische omstandigheden ! De renners moesten 239 km tot een goede einde brengen en mochten opdraven in barslechte weersomstandigheden. Slagregen en een stormwind zorgden voor een totale verbrokkeling van het deelnemersveld !

Jürgen voelt zich uitstekend in zijn sas in dergelijke omstandigheden en was de ganse dag nadrukkelijk in beeld ! Na de passage door ‘de Moeren’ kwamen nog amper een 40-tal renners in aanmerking voor de zege en die uitputtingsslag ging verder na de eerste Kemmelklim.

Daar ontbond JR zijn duivels en stoomde in één ruk naar leider Tjallingii door. Hij loste de Nederlander op de daaropvolgende Monteberg en startte een waanzinnige solotocht van liefst 75 km !

De achtervolgers beten hun tanden stuk op JR, die de kloof tot uitbouwde tot boven de 2’ ! Hij begon met dezelfde bonus aan de tweede Kemmelbeklimming, waar het achtervolgend zestal een tandje hoger schakelde.

De kloof begon stilletjes aan te reduceren, maar Jürgen vocht als een leeuw. Hij deed er alles aan om voor te blijven, maar werd op 18 km van de finish toch ingerekend. De kopgroep werd nog compleet uitééngeranseld, met de Italiaan Luca Paolini (Team Katusha) als triomfator. JR eindigde na een ongelooflijke race als zevende !

Een megadikke proficiat !!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !