» » Nieuwsarchief
 
27/03 JR heel knap 7de in E3-Prijs Vlaanderen !
Deze week is de wielerbedrijvigheid in Vlaanderen volop losgebarsten. De reeks vervolgde vandaag met de generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen van volgende week, nl. de E3-Prijs Vlaanderen te Harelbeke.

De renners moesten 215 km tot een goed einde brengen, met onderweg 17 hellingen ! De Tiegemberg was de laatste beklimming op 17 km van de finish, waarna het in gestrekte draf richting Harelbeke ging.

Het startschot was amper geluwd en er verschenen reeds zes renners in de spits van de race. Zij kregen een vrijgeleide van het peloton. De koplopers liepen tot meer dan negen minuten uit, mede doordat het peloton even stilstond voor een gesloten overweg. Op de kasseien van de Haaghoek was er een massale valpartij, met de Zwitserse topfavoriet Cancellara als voornaamste slachtoffer. Jürgen geraakte gelukkig zonder kleerscheuren voorbij deze passage.

Op de Paterberg liet vroege vluchter Devenyns zijn laatste twee metgezellen achter en die werd op de Oude Kwaremont overruled door Sagan, Stybar en Thomas. Dit trio zou onder elkaar uitmaken wie de E3 Harelbeke zou winnen.

JR was present in de achtervolgende groep, maar kregen de kloof naar voren niet meer gedicht. Thomas arriveerde solo aan de meet in Harelbeke, Sagan werd nog ingelopen. Jürgen moest in de spurt voor de resterende podiumplaats even inhouden, maar finishte heel knap als zevende !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !