» » Nieuwsarchief
 
11/04 Jürgen realiseert knappe Parijs-Roubaix !
Dit weekend verplaatste Jürgen zijn werkterrein naar het Noorden van Frankrijk, waar de 'Helleklassieker' Parijs-Roubaix werd verreden. De start van deze mytische wedstrijd werd gegeven in Compiègne, terwijl de finish 259 km verder lag op de wielerbaan van Roubaix. In Parijs-Roubaix draait het vanzelfsprekend om de 27 kasseistroken en die waren goed voor een totale afstand van net geen 53 km.

De renners kregen de ganse dag af te rekenen met tegenwind en werd gekenmerkt door een vroege vlucht van 19 renners. Op weg naar het Bos van Wallers-Arenberg had Jürgen al een serieuze dosis pech moeten verwerken en mocht helemaal achterin beginnen aan de mytische strook.

Daar werd het peloton uitgedund tot een 60-tal renners en in de volgende stroken ging de schifting constant verder. De laatste vluchters werden door een groep van 20 renners ingerekend op 60 km van de finish, waarbij Jürgen nog schitterend present was ! Meer nog, hij anticipeerde, waardoor kopman Leif Hoste een ideale springplank naar voren had.

Leif kreeg het gezelschap van Leukemans en Hinault, maar even later maakte ook Fabian Cancellara de sprong. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen strekte op de strook van Mons-en-Pévèle nog even de benen en reed iedereen genadeloos uit het wiel !

De Zwitser begon aan een waanzinnige solo richting wielerbaan en reed alsmaar verder weg van zijn concurrenten. Achter zijn rug werd enkel nog fel gestreden voor de resterende podiumplaatsen en reed Cancellara naar de prestigieuze 'dubbel' Ronde van Vlaanderen & Parijs-Roubaix. De Noor Thor Hushovd (Cervélo) en de Spanjaard Juan Antonio Flecha (Team Sky) mochten hem flankeren op het podium, Jürgen finishte na een knappe wedstrijd als 39ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !