» » Nieuwsarchief
 
17/08 JR beresterk in slotrit Eneco Tour - Tim Wellens eindwinnaar
De Lotto-Belisol ploeg stond op de slotdag van de Eneco Tour voor een zware opdracht. Zij moesten de leidersplaats van Tim Wellens verdedigen, een huzarenstukje waarin ze met verve lukten !

Een ruime kopgroep van twintig man koos het ruime sop in Zuid-Limburg. In het peloton controleerden de Lotto-Belisol boys. Voorin zat niemand die een gevaar betekende voor de eindzege, dus kregen de leiders op een bepaald moment meer dan vijf minuten voorsprong.

Het werd uiteindelijk een strijd op twee fronten en dus besloot Guillaume Van Keirsbulck al vroeg de knuppel in het hoenderhok te gooien. Geen enkele van zijn medevluchters had een antwoord klaar en Van Keirsbulck snelde solo naar de zege.

In de achtergrond reed Lotto-Belisol een knappe koers. Jürgen was beresterk en wist elke tegenaanval in de kiem te smoren. Onder zijn impuls raakte niemand weer weg en dus kon Wellens als eerste Belgische eindwinnaar van de Eneco Tour over de finishlijn bollen. JR finishte uiteindelijk als 40ste en is 37ste in het eindklassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !