» » Nieuwsarchief
 
04/04 Megapech in Vlaanderens Mooiste...
Vandaag was dan de langverwachte dag, Jürgen's vuurdoop in de Ronde van Vlaanderen. De renners gingen om 9u45 van start in Brugge, voor een tocht over 262 km. Na een tocht doorheen West-Vlaanderen, kregen ze exact halverwege wedstrijd met 'Den Ast' de eerste helling van de dag voorgeschoteld. Daarna volgden nog 14 andere beklimmingen, met o.a. het trio Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, om diep in de finale af te sluiten met het tweeluik Muur van Geraardsbergen / Bosberg. Onderweg moesten ze ook 6 kasseistroken verteren.

Het peloton had Brugge amper verlaten en de eerste aanval was reeds een feit. In twee schuifjes verschenen acht renners aan het front en zij reden maximaal 13' voor op het peloton. Die grote groep bleef gegroepeerd tot in de heuvelzone, waar de kloof snel gereduceerd werd.

Op de talrijke hellingen werd zowel de kopgroep als het peloton fel uitgedund en werden op de Eikenberg, na een vlucht van 200 km, de laatste vluchters ingerekend. Op dat ogenblik kwamen nog een 60-tal renners in aanmerking voor de zege, waarbij Jürgen nog knap present was. Het noodlot sloeg echter vrij snel toe, net na de Eikenberg reed Jürgen lek en werd na depannage nog eens aangereden door een auto. Hij mocht meteen zijn ambities opbergen en viel terug naar een tweede groep.

Fabian Cancellara, de regerende Olympische kampioen tijdrijden, toonde zich oppermachtig in deze editie en pakte solo de zege. Tom Boonen en Philippe Gilbert mochten hem flankeren op het podium. Jürgen moest na zijn pech tevreden zijn met de 87ste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !