» » Nieuwsarchief
 
17/07 Jürgen mooi 14de in 12de etappe Tour
In de Tour komen de Alpen in zicht en de 12de etappe bracht de renners van Bourg-en-Bresse naar Saint-Étienne. Naast vier colletjes moesten de renners vooral de verzengende hitte trotseren.

Een handvol renners trok zich niets aan van de warmte en zette al vroeg in de rit een ontsnapping op touw. De Nederlandse kampioen Sebastian Langeveld (Garmi) kreeg Simon Clarke (Orica), David De la Cruz (NetApp), Grégory Rast (Trek) en Florian Vachon (Bretagne) mee in zijn zog.

Zij bereikten een maximale voorsprong van 5’ en na de Col des Brosses, een klimmetje van derde categorie, waren Langeveld en Clarke op elkaar aangewezen. Het peloton volgde op een tweetal minuten van het leidersduo.

Voor die laatste ging het overigens niet snel genoeg op de Côte de Grammond: de Australiër liet zijn metgezel achter, maar kreeg het gezelschap van de Europcar-tandem Gautier-Quémeneur.

In de dalende wegen richting Saint-Etienne reden de drie zich de ziel uit het lijf om voorop te blijven, maar alles kwam weer samen in de finale.

De hectische voorbereiding op de sprint eiste één belangrijk slachtoffer: André Greipel. Onze Duitse spurtbom ging tegen de grond en zag zijn winstkansen als sneeuw voor de zon wegsmelten. Hierdoor werd Jürgen in extremis de wei ingestuurd voor de eindspurt.

Het was uiteindelijke de Noor Alexander Kristoff (Katusha) die over de snelste benen beschikte, JR finishte op een mooie 14de plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !