» » Nieuwsarchief
 
13/07 TDF - Ploegmaat Gallopin in het geel !
Het negende gedeelte in de Tour, een rit van Gérardmer naar Mulhouse, was een kolfje naar de hand van de vluchters. Er werd dan ook volop oorlog gemaakt op de eerste klim van de dag, de Col de la Schlucht.

In de afdaling van die eerste klim raakte Tony Martin samen met Alessandro De Marchi voorop. Een omvangrijke groep vormde zich achter het duo. Martin en De Marchi kwamen met een kleine voorsprong boven op de Col du Wettstein.

De Duitse wereldkampioen tijdrijden bleef doorstomen. De kloof werd de achtervolgende groep werd uitgediept tot 3’ en op de klim van de Markstein liet hij zijn metgezel achter.

In zijn eentje voelde tijdrijder Martin zich nog meer in zijn element. De rit naar Mulhouse werd een ware triomftocht. In de achtervolgende groep reed ploegmaat Tony Gallopin zich de ziel uit het lijf, om de gele trui af te snoepen van Vincenzo Nibali.

De Fransman slaagde in zijn opzet, hij mag morgen op de Franse nationale feestdag starten in de gele trui. Jürgen arriveerde vandaag in een derde groep en werd 163ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !