» » Nieuwsarchief
 
31/03 3-daagse De Panne - Sébastien Turgot na marathonvlucht

In de 3-daagse van De Panne - Koksijde stond vandaag de langste etappe geprogrammeerd en zette men terug koers richting kust. De renners gingen in Zottegem van start voor een rit van 214 km, met finish te Sint-Idesbald. Na de start trokken de renners richting West-Vlaamse heuvelstreek, waar ze de Mesen-, Monte- en Kemmelberg moesten verteren. In en om Sint-Idesbald moesten dan nog 3 omlopen van 13 km afgewerkt worden.

De renners kregen vandaag af te rekenen met regen en een forse tegenwind, doch dat weerhield 12 moedigen niet om er vroeg in de race van onder te muizen. Het peloton leek niet geneigd om de twaalf vluchters snel in te lopen en liet de kloof ongemoeid tot 10'. Pas in de heuvelzone startte het peloton aan een inhaalbeweging en bleven vooraan nog acht man over.

Door het slechte weersomstandigheden werden 2 plaatselijke omlopen geschrapt, wat de afstand reduceerde tot 188 km. De vluchters maakten daar dankbaar gebruik van, in de finale werd de kopgroep nog gehalveerd en dat kwartet trok samen naar de finish.

In de eindspurt moest 'Philippe Gilbert het onderspit delven tegen de Fransman Sébastien Turgot, die voor de 2de BBox-zege zorgde. Het peloton viel onderweg in ontelbaar veel groepen uiteen, de eerste achtervolgers arriveerden op 41”. De Italiaan Luca Paolini (Aqua & Sapone) finishte als zesde en is de nieuwe leider. De Oekraïner Andriy Grivko (Astana), vandaag derde en dus ook present in de vroege vlucht, is tweede in dezelfde tijd. Jürgen arriveerde vandaag als 115de.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !