» » Nieuwsarchief
 
30/03 Slijtageslag in opener 3-daagse De Panne - Zege Steve Chainel
De Driedaagse van De Panne-Koksijde is de ultieme voorbereiding op 'Vlaanderens Mooiste' van aanstaande zondag en die begon vandaag met een pittige openingsetappe.

De renners gingen in barre weersomstandigheden van start in kustgemeente Middelkerke, waarna het richting Vlaamse Ardennen ging. Hierbij maakten ze twee lussen van 56 km langs Oudenaarde en deden daarbij achtereenvolgens de Edelare, Leberg, Berendries, Valkenberg, Kruisberg en Kortekeer aan. De finish was na 198 km op de markt van Oudenaarde.

De renners kregen de wind in de rug en onmiddellijk na de start was het alle hens aan dek. Het duurde dan ook tot net voor het binnenrijden van Oudenaarde vooraleer een vlucht enige bewegingsvrijheid kreeg. De reactie bleef niet uit, het peloton plaatste op de Berendries een tussenversnelling en werd meteen herleid tot een 60-tal eenheden. Daar bleef het niet bij, zowel in de kopgroep als het peloton ging de slijtageslag gestaag verder en op deze manier kwamen nog amper 19 renners in aanmerking voor de zegebloemen.

Daarvan trokken er uiteindelijk zeven van samen naar de finish, waar de Fransman Steve Chainel (BBOx Bouygues Telecom) zich de snelste toonde. De Italianen Paolini (Aqua & Sapone) en Gasparotto (Astana) eindigden als 2de en 3de. Jürgen kwam binnen in een tweede grote groep en finishte als 114de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !