» » Nieuwsarchief
 
06/04 Val maakt kruis over Jürgen zijn Ronde van Vlaanderen
Na vorig weekend was het duidelijk dat Jürgen klaar was om zijn prestatie in Vlaanderens Mooiste van vorig jaar over te doen, een flinke dosis pech besliste er echter anders over.

De Ronde van Vlaanderen van dit jaar liep over 259 km, met tussen Brugge en Oudenaarde 17 hellingen. De piepjonge Stig Broeckx was voor Lotto-Belisol present in de vroege vlucht, zodat JR in optimale omstandigheden naar de heuvelzone werd gebracht.

Daar sloeg echter het noodlot toe. Met nog 130 km voor de boeg, ging in een afdaling een renner voor Jürgen bruusk in de remmen en kwam er een fiets dwars voor hem te staan. JR ging als enige tegen het asfalt en mocht meteen een kruis maken over zijn ambities.

Jürgen werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld. Hij heeft echter tal van kneuzingen en schaafwonden over gans het lichaam. Jürgen kreeg drie hechtingen aan de binnenkant van de linkerelleboog en drie hechtingen links aan het bekken. Zijn rechtervoorarm, duim en hand zitten voorlopig in het gips vanwege een zware kneuzing van onder meer het scafoïde. Enkel een mirakel kan hem aan de start van Parijs-Roubaix brengen volgende zondag.

De Zwitser Fabian Cancellara (Trek) behaalde zijn derde zege in Vlaanderens Mooiste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !