» » Nieuwsarchief
 
30/03 Knap 10de in Gent-Wevelgem !
De laatste afspraak om de conditie aan te scherpen voor ‘Vlaanderens Mooiste’ van volgende zondag is Gent-Wevelgem en die werd verreden over 233 km, met de Kemmelberg als scherprechter.

De eerste vlucht bleek meteen de goede. Onmiddellijk na de start gingen 5 renners aan de haal en zij sprokkelden een maximale voorsprong van 10'25" bijeen.

Van die traditionele vlucht was de Italiaan Manuel Boaro uiteindelijk de laatste overlevende. Hij was nog voorop na de laatste beklimming van de Kemmelberg, maar daarna was zijn liedje uitgezongen.

Jürgen was de ganse dag niet uit de spits weg te slaan en trok in de voorwacht over de laatste beklimming van de Kemmel. Na deze laatste hindernis ontstond even een eerste groep van een 30-tal renners, maar deze groep werd op weg naar Wevelgem nog ruim aangedikt.

Een groepsspurt leek in de maak, doch drie renners probeerden die te ontlopen. Het peloton werd opnieuw opgeschrikt door een aantal valpartijen, waarbij het noodlot toesloeg voor Lotto-Belisol. Spurtbom André Greipel ging tegen het asfalt en moest noodgedwongen de race verlaten. Hierdoor moest JR nog aan de bak in de eindspurt.

Het koptrio werd ingerekend onder de rode vod, waarna de Duitser John Degenkolb (Giant-Shimano) zich de snelste toonde. Jürgen wist nog knap de top10 te vervolledigen.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !