» » Nieuwsarchief
 
28/03 Mooi 12de in E3-Prijs Vlaanderen
De komende weken is in Vlaanderen allemaal koers wat de klok slaat en breekt voor Jürgen de belangrijkste periode van het jaar aan.

De E3-Prijs Vlaanderen opende vandaag, met start en finish in Harelbeke en over 216 km, de debatten. De traditionele vroege vlucht werd gevormd door zes renners, die met 5’ voorsprong aan de heuvelzone begonnen.

In het peloton werd er bij de vleet gevallen en een massale valpartij vlak voor de Kapelberg drukt zijn stempel op de koers. Een groep van een 25-tal renners kon de dans ontspringen, waarbij JR een heel sterke indruk gaf.

Die achtervolgende groep zette samen koers naar de Oude Kwaremont, waar in twee schuifjes een nieuwe kopgroep van zes man ontstond. Jürgen was present bij de eerste achtervolgers, die op zo’n 45" volgden.

Op de Trieu werd de kopgroep uitgedund tot een kwartet en zij werden niet meer bijgebeend. Peter Sagan (Cannondale) was de snelste man in de kopgroep en wist elke aanval te pareren. De Slovaak maakte het af in de eindspurt, voor de Nederlander Niki Terpstra (Omega Pharma – Quick.Step) en de Brit Geraint Thomas (Sky). JR finishte bij de achtervolgers mooi als 12de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !