» » Nieuwsarchief
 
17/03 Megapech in voorlaatste etappe Tirreno
Na twee loodzware etappes, stond vandaag in de Tirreno een sprintersetappe op het programma. De renners moesten tussen Bucchianico en Porto Sant'Elpidio 189 kilometer afleggen.

Vier renners kozen van bij de start het hazenpad. In de klassieke lange vlucht zaten Bauer, Jérôme, Morabito en Kennaugh. Jérôme moest op de eerste klim lossen. Benedetti was uit het peloton weggesprongen om de plaats van de Fransman in de kopgroep in te nemen.

De vier leiders konden nooit echt ver weg rijden. Het peloton stond maar een maximale voorsprong van vijf minuten toe. Onder impuls van Cannondale werd het tempo in het peloton de hoogte in gejaagd.

De vluchters werden net voor de laatste 10 km gegrepen. Het leek op een duel tussen Cavendish en Greipel uit te draaien. De trein van Omega Pharma-Quick Step draaide op kop de laatste kilometer in.

Voor Lotto-Belisol liep het daar mis. Lampre-renner Modolo viel en ploegmaat Marcel Sieberg ging over de Italiaan tegen de vlakte. Jürgen zat in het spoor van Sieberg en kon een valpartij nog nipt vermijden.

Cavendish had aan Petacchi een prima gangmaker en maakte de klus eenvoudig af. De Brit had een straatlengte voorsprong op Petacchi. Sagan werd derde. Contador blijft ook na vandaag de leider.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !