» » Nieuwsarchief
 
16/03 Tirreno-Adriatico - Contador grijpt de macht !
Het vijfde gedeelte in Tirreno-Adriatico was er één van loodzwaar kaliber. De renners reden van Amatrice naar Guardiagrele, waar een moordende slotklim met een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 20 procent lag !

De klassieke vroege vlucht kwam in drie schuifjes tot stand en bestond uit acht renners. Zij fietsten een maximale voorsprong van elf minuten bij mekaar en het peloton begon in de aanloop naar de eerste klim van de dag het tempo de hoogte in te jagen. Op de flanken van de zware Passo Lanciano barstte de koers helemaal open.

Quintana gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok. De Colombiaan sprong weg, maar kreeg onmiddellijk Contador op zijn wiel, die even later zelf alleen aan de haal ging.

Op de aanval zat veel snee en niemand kon de ex-Tourwinnaar volgen. Hij rolde een aantal vroege vluchters op en vond in ploegmaat Adam Hansen een goede metgezel. Op het vlakke reden de twee naar de drie leiders Geschke, King en De La Cruz.

Op de moordende Muro di Guardigrele viel King aan. Contador ging er samen met de Duitser Geschke op en over, waarna een nieuwe prik van de Spanjaard volgde.

Contador kwam solo over de streep na een mooi nummer. El Pistolero pakt zijn tweede ritzege in evenveel dagen en mag ook de blauwe leiderstrui aantrekken. JR finishte op zo’n 21’ van de winnaar en werd 94ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !