» » Nieuwsarchief
 
15/03 Contador wint koninginnenrit Tirreno-Adriatico
De vierde etappe in Tirreno-Adriatico was de koninginnenrit. Tussen Indicatore en Cittareale moesten er niet minder dan drie bergen bedwongen worden, over een afstand van maar liefst 244 kilometer.

Het scenario in deze sleuteletappe bleek gelijkaardig aan dat van de vorige dagen. Een groepje vluchters kreeg een vrijgeleide van het peloton. In de groep zaten Mondory, Loetsenko, Fortin, Pichot, Brändle en Belkov.

Het zestal kreeg een maximale voorgift van zeven minuten op het peloton. Op de eerste klim reed het peloton in groep naar boven en ook op de tweede klim gebeurde er weinig. De vluchters werden pas aan de voet van de slotklim ingelopen door het peloton.

In de laatste kilometer ontbond Alberto Contador (Saxo – Tinkoff) dan zijn duivels. Quintana raakte net niet tot op het wiel van de Spanjaard. El Pistolero mocht zijn bekende zegegebaar maken. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma – Quick.Step) blijft leider. Jürgen kwam binnen in een groepje op 18’ van de winnaar en werd als 74ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !