» » Nieuwsarchief
 
28/03 Schitterende zesde plaats in Gent-Wevelgem !!!!

Gent-Wevelgem onderging dit jaar een heuse metamorfose. De Protourrace verhuisde niet enkel van datum, ook het parcours onderging enkele grondige wijzigingen. Zo werd de afstand opgetrokken tot 219 km en moesten tussen kilometerpaal 105 & 184 niet minder dan 16 hellingen verteerd worden. Na de Kemmelberg als slotklim, ging het in gestrekte draf richting finish.

De renners kregen af te rekenen met een stevige wind, doch dat schrikte vier renners niet af om vroeg in de race aan de haal te gaan. Zij begonnen met een tweetal minuten boni aan de heuvelzone, waar het peloton door de wind en de opéénvolging van hellingen compleet uiteenviel.

Er ontstond een kopgroep van 19 renners, die even later nog werd aangedikt tot 40 eenheden. Op deze manier verscheen ook Jürgen in de spits en nog voor de tweede Kemmelklim muisden er opnieuw tien renners van onder. Jürgen liet zich opnieuw niet verrassen en trokk mee met de kopgroep richting Wevelgem.

In de slotfase werd de kopgroep nog uitgedund tot zes eenheden, waarbij Jürgen de aanvallen in de kiem smoorden en de volledige slotkilometer voor zijn rekening nam. Ploegmaat Philippe Gilbert kon het echter niet afmaken in de spurt, hij moest tevreden zijn met de derde podiumplaats. De Oostenrijker Bernhard Eisel (HTC - Columbia) toonde zich de snelste, voor Sep Vanmarcke (Topsport Vlaanderen), terwijl Jürgen schitterend als zesde finishte.

Een dikke proficiat !!!

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !