» » Nieuwsarchief
 
24/03 Dwars door Vlaanderen - Opnieuw in de aanval !

De heilige Vlaamse Wielerweek is in zicht en vandaag stond met Dwars door Vlaanderen reeds een topafspraak op het programma. Deze 1.1 gequoteerde wedstrijd werd hertekend en trok zich voor 204 km op gang in Roeselare. Na twee doortochten aan de finish ging het richting Vlaamse Ardennen, waar 12 hellingen op het menu stonden. Dit jaar waren er geen plaatselijke ronden meer, 7 km na Nokereberg als slothelling, wachtte te Waregem de verlossende eindstreep.

Het lenteweer inspireerde de renners tot een snelle start, die in het eerste wedstrijduur 48 km lieten optekenen. Het duurde dan ook tot aan kilometerpaal 75 vooraleer een aanval enig succes kende. Vier renners geraakten voorop en sneden met 8' boni de heuvelzone aan.

Over de verschillende hellingen was het wachten op een georganiseerde reactie vanuit het peloton en die kwam er op een 50-tal km van de finish. In een aantal schuifjes ontstond een achtervolgende groep van 20 renners en kon ook Jürgen zijn wagonnetje aanhaken.

De slijtageslag ging verder op het tweeluik Oude Kwaremont / Paterberg, waar uit het peloton een tweede groepje wegreed en de eerste achtervolgers nog met acht overbleven. Met nog 30 km voor de boeg kwamen die twee groepjes samen en trok een kopgroep van 28 renners de finale in.

De situatie was echter nog niet definitief, de Deen Matti Breschel (Saxo Bank) werd net voor Tiegemberg gelanceerd door zijn locomotief Cancellara en begon aan een eenzame tocht richting Waregem. Ondertussen werd de achtervolgende groep ook nog aangedikt tot een 50-tal eenheden.

Het werd een bijzonder spannende strijd, doch de Deense kampioen toonde zich bijzonder sterk en pakte solo de zege. Bjorn Leukemans (Vacansoleil) en de Nederlander Niki Terpstra (Team Milram) bleven nog net uit de greep van de achtervolgers en mochten mee op het podium. Jürgen finishte op een mooie 23ste plaats.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !