» » Nieuwsarchief
 
10/02 JR gaat op zijn elan door ! 3de in 2de rit Qatar !
Jürgen gaat onverminderd op zijn elan door ! De wind eiste, zoals altijd in Qatar, ook een hoofdrol op in de tweede etappe (Camel Race Track > Al Khor Corniche 160,5 km). Van rust was dan ook nauwelijks sprake in het peloton, dat vaak uiteenviel door enkele valpartijen. De definitieve ontsnapping kwam er op ongeveer 50 kilometer van de finish, opnieuw door een valpartij.

Er verschenen 20 renners in de spits van de race, waarbij Jürgen opnieuw prachtig present tekende. Ook de voltallige Omega Pharma-Quick Step-ploeg had de schifting overleefd en zij deden het grote werk bij de kopgroep.

OP-QS controleerde en bereidde de sprint voor. Het Belkin-duo Wagner-Boom wou dat plan dwarsbomen op drie kilometer van de streep met een late uitval, maar ook zij werden gegrepen. JR werd gelanceerd door ploegmaat Sieberg, maar Tom Boonen kwam er onweerstaanbaar uit en snelde naar de zegebloemen. Jürgen finishte heel knap als derde.

JR pakt dankzij zijn derde plaats bonificatieseconden, maar leider Niki Terpstra had dat eerder al gedaan bij de tussensprinten. Hij behoudt zo zijn leiderstrui, Jürgen is zijn naaste belager op 5 tellen.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !