» » Nieuwsarchief
 
20/03 Oscar Freire sprint naar zijn derde zege in 'La Primavera'
Vandaag werd met Milaan - San Remo de eerste en ook meteen de langste van de voorjaarsklassiekers verreden.

De renners gingen van start op de Via della Chiesa Rossa te Milaan en bereikten na liefst 298 km San Remo. Naast het grote aantal kilometers in 'la Primavera', moesten de renners in de finale ook nog wat hindernissen verteren. In de laatste 100 km volgden Le Mànie, Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta en de traditionele scherprechters de Cipressa (na 276 km) en de Poggio (top op 6 km van de finish).

De traditionele vroege vlucht werd bevolkt door drie Italianen, luisterend naar de namen van Fabrice Piemontesi (Androni Giocattoli), Aristide Ratti (Carmiooro - NGC) en Diego Caccia (ISD - Neri). Het peloton liet begaan en op deze manier reden de vluchters niet minder dan 21' boni bijeen.

Hun avontuur duurde tot op 100 km van de finish, waarna tien renners aan de haal gingen. Hieruit ging het duo Grabovsky en Bouet aan de haal, doch nog voor de voet van de Cipressa was alles te herdoen.

Deze klim werd in sneltreinvaart genomen en zorgde ervoor dat nog amper 35 renners in aanmerking kwamen voor de zegebloemen. Ook Jürgen moest hier loslaten en verzeilde in een groepje met o.m. Mark Cavendish.

Ploegmaat Philippe Gilbert ontbond daarna zijn duivels op de Poggio, doch kreeg geen bewegingsvrijheid. Pozzato riep hem tot de orde en na de afdaling kwamen opnieuw een 25-tal renners samen. Die reden samen naar de finish, waar er opnieuw geen maat stond op de Spanjaard Oscar Freire (Rabobank), die zijn derde 'Primavera' pakte. Belgisch kampioen Tom Boonen (Quick.Step) kon hem het dichtste benaderen, Ale Jet Petacchi (Lampre) vervolledigde het podium, Jürgen finishte als 101de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !