» » Nieuwsarchief
 
22/01 Italiaan Ulissi beste in 2de etappe Down Under
Het tweede gedeelte in de Tour Down Under werd verreden tussen Prospect en Stirling, goed voor exact 150km.

Een trio leidde de wedstrijd richting Stirling, waar nog drie plaatselijke ronden op het menu tonden. De Nederlander Boy van Poppel en de Australiërs William Clarke en Campbell Flakemore kregen een maximale bonus van 3’.

In een niet te onderschatten finale ging Flakemore als eerste door de knieën en zijn metgezellen waren in de slotronde hetzelfde lot beschoren. De grote groep, gemend door Lotto-Belisol en het Orica van leider Gerrans, riep de vluchters tot de orde.

Het gevecht naar de finish kon losbreken. Het tempo lag ontzettend hoog, maar de grote afscheiding bleef uit. Intussen was André Greipel lek gereden, maar de Duitser werd door een ploegmaat teruggebracht in het strijdgewoel.

De laatste kilometers waren echter te hoog gegrepen voor Greipel en zijn collega-krachtpatsers. Gerrans (Orica) en Cadel Evans (BMC) eisten de hoofdrollen op en leken hun tweestrijd in de eindsprint van het Australische kampioenschap nog eens dunnetjes over te doen. Maar dat was buiten Diego Ulissi gerekend. De 24-jarige Italiaan van Lampre koos de rechterkant van de weg en flitste de Australische kemphanen binnenkant bocht voorbij. Jürgen finishte in het peloton als 95ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !